Ylä-Savon Auvisten sukuseura ry, Auviset, Auvinen, Ylä-Savo

Yhteystiedot

Ylä-Savon Auvisten
sukuseura ry
Timo Auvinen
timo1auvinen@gmail.com

Uutiset

28.6.2023Sukuseuran vuosikokous 2023 Tahko 29.7.2023Lue lisää »31.7.2022Sukutapaaminen kesä 2022Lue lisää »28.8.2021Sukuseuran 20-vuotishistoria ja sukukokousLue lisää »17.3.2020Sukuseuran vuosikokous ja tapaaminen siirtyvätLue lisää »27.4.2019Savonlinnan sukutapaaminen 2019Lue lisää »

Kesäinen vuosikokous Pielavedellä

Runsaslukuinen Auvisten joukko kokoontui Pielavedellä.

Sukuvaakuna käyttöön

Ylä-Savon Auviset ry:n vuosikokouksesta ja sukutapaamisesta Sulkavan metsästysmajalla lauantaina 28. heinäkuuta muodostui runsaslukuinen ja monipuolinen suvun jäsenten kohtaaminen. Paikalla oli viitisenkymmentä henkeä ja tunnelma oli lämmin niin sisäisesti kuin ulkoisestikin, sillä säiden säätäjä oli lahjoittanut lauantaiksi aurinkoa ja hellettä.
Tilaisuuden kohokohta oli  sukuvaakunan julkistaminen ja vahvistaminen käyttöön otettavaksi. Hallituksen ja heraldikko Harri Rantasen yhteistyön pohjalta syntynyt vaakuna oli kaikkien nähtävillä pöytästandaarina. Standaarista toivotaan jätettävän ennakkotilauksia. Mitä enemmän pöytälippuja kerralla teetetään, sitä pienemmäksi hinta muodostuu.

Puheenjohtaja vaihtui

Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Heikki Auvinen Pasi Auvisen ollessa erovuorossa ja pitkän yhtäjaksoisen toimikautensa vuoksi esteellinen jatkamaan. Varapuheenjohtajaksi nimettiin Eeva-Leena Kainulainen. Uutena hallitukseen tuli Marjatta Hänninen Rautalammilta erovuorossa olleen Timo Auvisen tilalle, jota ei myöskään enää sääntöjen mukaan voitu valita jatkamaan. Sinikka Auvisen ja Ritva Siuron jäsenyys jatkuu edelleen. Hallituksen ulkopuolinen rahastonhoitaja on Aune Elolampi. Tilintarkastaja-nimike vaihdettiin säädösten mukaisesti toiminnantarkastajaksi ja tehtävään valittiin Teija Jurvansuu ja Paavo Leppänen. 

Sukukirjaa varten varaus

Suunniteltua  sukukirjaa varten kirjanpidossa varataan 2.500 euroa. Jäsenmaksu on entinen  15 euroa ja perhejäsenmaksu 5 euroa. 

Raha-asioista puhuttaessa kokouksen puheenjohtana toiminut Veikko Penttinen puki sivulauseessa sanoiksi myöntyväistä hyrinää nostattaneen sukupiirteen: "Auviset ovat tunnetusti tarkan markan ihmisiä..." 

Kokouksessa hyväksytyn toimintasuunnitelman kultaisena lankana kulkee edelleen suvun historian ja perinteen tutkiminen sekä jäsenistön yhteenkuuluvaisuuden edistäminen. Entiseen tapaan ilmestyy Aviisi-lehti ja sukutapaaminen järjestetään myös ensi vuonna. Internetissä seura esiintyy omien kotisivujen ja Facebookin kautta. Tärkeä tavoite on jäsenmäärän lisääminen.

Kuvassa Pasi Auvinen luovuttaa puheenjohtajan nuijan ja uuden tunnuksen uudelle puheenjohtajalle Heikki Auviselle.

Lahjakkaita nuoria

Metsästysmajan väki kuunteli ihastuneena suvun nuorten musiikkiesityksiä.  Sisarukset Fiia ja Elisa Sirviö lauloivat toisena kappaleenaan  Sulkavan valssin, jonka sanat ovat Sinikka Auvisen käsialaa ja sävel Soile Sirviön. Sisaruksia ovat myös Anni Kainulainen, laulu  ja Juho Kainulainen, kitara,  joilta kuultiin myös kaksi esitystä.

Kuvassa taiteilijat Juho, Anni, Elisa ja Fiia.

Metsästysmajan ketun katsellessa touhua lasisilmä tarkkana huolehdittiin hengenravinnon lisäksi myös ruumiin ravitsemisesta kahdenlaisen keiton ja mansikkakakkujen avulla. Sukutapaaminen jatkui myöhemmin Tervaharjulla Sinikka ja Tuomo Auvisen luona saunomisella savusaunassa sekä makkara- ja lettukesteillä.- ja lettukesteillä.

(Kirjoittaja: Marjatta Hänninen)