Ylä-Savon Auvisten sukuseura ry, Auviset, Auvinen, Ylä-Savo

Yhteystiedot

Ylä-Savon Auvisten
sukuseura ry
Heikki Auvinen
Venlantie 20 B 04200 Kerava
auvinen.heikki@gmail.com

Uutiset

5.9.2021Sukuseuran 20-vuotishistoriaLue lisää »17.3.2020Sukuseuran vuosikokous ja tapaaminen siirtyvätLue lisää »27.4.2019Savonlinnan sukutapaaminen 2019Lue lisää »29.7.2018Auviset koolla MikkelissäLue lisää »5.9.2016Sukutietojen ilmoittaminen ja täydentäminenLue lisää »

Sukutapaaminen Koljonvirralla 2013

Auviset lastuja vuolemassa Koljonvirralla 20.7.2013

Aurinkoinen ja lämmin sää loi erinomaiset puitteet vuotuiselle sukutapaamiselle Koljonvirran historiallisissa maisemissa. Ilahduttavasti osallistujia oli noin 50.

Tapaamisen valmistelua

Kokoontumispaikkana oli leirintäalueen kartanon väentupa, jossa aloitettiin ruokailulla. Ruokailun jälkeen Anja Seuranen kertoi kuulumia sukukirjasta. Anja toi esille sukutiedoissa olevia puutteita ja täydennystarpeita. Syntymäpaikat, vihkiajat ja kuolintiedot ovat tärkeitä olla sukutiedoissa jatkotyön kannalta.  Sukutauluja täydentäviä tekstejä ja valokuvia tarvitaan lisää. Kootaan se teksti mitä on jo kirjoitettu ja lisää tekstejä tarvitaan. 

Sen jälkeen Heikki Auvinen kertoi teettämästään DNA-tutkimukseta  (http://www.FamilyTreeDNA.com) ja mitä  isä-linjan (Y-DNA)  avulla saatiin selville Auvisten esi-isistä. Auviset kuuluvat haploryhmään N.

Geenikartta

Esi-isämme ovat tulleet, kuten historiassa on kerrottu, Volgan mutkasta, mutta sitä ennen kauempaa Siperiasta. Tämä haploryhmä on yleinen suomea puhuvilla ja Siperian alkuperäiskansoilla. Huomattavaa on, että länsisuomalaisilla yleisesti geneettinen perimä länsieurooppalaista perua ( merkittävässä määrin haploryhmää I ja R esiintyy) ja ovat geneettisesti varsin kaukana itäsuomalaisista juurista.

 Ilahduttavasti sukutapaamiseen tuli nuorena poikana Amerikkaan muuttanut Eino Auvinen, joka kertoi mielenkiintoisesti muutosta toiselle mantereelle ja paluusta kesien viettoon tänne Savoon.

Eino ja Margery Auvinen

Lähdössä kierrokselle

Sotilaat museossa

Kahvin jälkeen lähdimme opastetulle kierrokselle Koljonvirran Suomen sodan 1808 taistelupaikoille ja kirjailija Juhani Ahon lapsuus- ja nuoruusvuosien  kotipaikoille. Kokenut opas kotoisella Savon murteella antoi paljon enemmän kuin yksin tehty kierros opastaulujen perusteella.

Kirjoittaja Heikki Auvinen