Ylä-Savon Auvisten sukuseura ry, Auviset, Auvinen, Ylä-Savo

Yhteystiedot

Ylä-Savon Auvisten
sukuseura ry
Timo Auvinen
timo1auvinen@gmail.com

Uutiset

28.6.2023Sukuseuran vuosikokous 2023 Tahko 29.7.2023Lue lisää »31.7.2022Sukutapaaminen kesä 2022Lue lisää »28.8.2021Sukuseuran 20-vuotishistoria ja sukukokousLue lisää »17.3.2020Sukuseuran vuosikokous ja tapaaminen siirtyvätLue lisää »27.4.2019Savonlinnan sukutapaaminen 2019Lue lisää »

Kokousväki aurinkoisella kattoterassilla.

Vuosikokous karjalaismiljöössä

Ylä-Savon Auviset ry:n vuosikokous pidettiin 19. heinäkuuta 2014 Bomballa Nurmeksessa. Karjalaistyyliseen matkailumiljööseen saapui kolmisenkymmentä osallistujaa. Kokouspäivän sää oli aurinkoinen ja lämmin kuten koko heinäkuun helleputken muutkin päivät. 

Ennen varsinaista kokousta ruokailtiin 1970-luvun lopulla valmistuneessa komeassa Bomba-talossa. Rakennus on kopio Jegor Bombin pojalleen vuonna 1855 rakennuttamasta talosta Suojärvellä. Pitopötään kuuluivat tietenkin karjalanpiirakat sekä sultsinat, joiden viimeksi mainittujen nimeä joissakin pöydissä ensin arvailtiin.

Bomba-talosta siirryttiin kylpylärakennukseen päättämään vuosikokousasioista. Ennen asialistan käsittelyä ehdittiin tutustua uusiin t-paitoihin ja moni jo sellaisen ostikin. Mustien paitojen rintaan sydämen tienoille on brodeerattu Ylä-Savon Auvisten sukuvaakuna. 

Ennen kuin varsinainen kokous päästiin aloittamaan, oli tilan koneellinen ilmastointi saatava rullaamaan. Monen otsalla helmeili hiki, eikä ikkunoiden avaaminen auttanut. Asia korjaantui pikku hiljaa sen jälkeen, kun huoltomies oli saatu paikalle ja koneisto hyrisemään.

Kokouksen alussa seuran puheenjohtaja Heikki Auvinen ojensi 80 vuotta täyttäneelle Pekka Auviselle sukupaidan todeten Pekan olevan yksi seuran merkittävistä perustajajäsenistä. Huomionosoituksen jälkeen Fiia ja Elisa Sirviön muodostama duo esitti kaksi laulua.

Vuosikokouksen puheenjohtajaksi valittiin Pasi Auvinen ja sihteeriksi Maija Auvinen. Tilinpäätöstä käsiteltäessä puheenjohtaja totesi seuran talouden olevan tasapainossa tasapainossa ja että sukukirjan tekoon on varauduttu. 

Tavoitteena on, että sukukirja valmistuisi kaudella 2014 - 16. Sukukirjan työstämiseen vetäjäksi on saatu Anja Seuranen Kuopiosta. Jäsenistöä kannustetaan kirjoittamaan ja tuottamaan lisämateriaalia suvun historiasta ja henkilöistä.

Sukuseuran vuosikokous on joka toinen vuosi ja niiden välisenä vuotena sukutapaaminen. Seuraava sukutapaaminen on siis vuonna 2015. Tarvittaessa rytmiä voi muuttaa, jos se on tarpeen esimerkiksi sukukirjan edistämiseksi. 

Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin edelleen Heikki Auvinen, varapuheenjohtajana jatkaa Eeva-Leena Kainulainen ja jäseninä Sinikka Auvinen, Marjatta Hänninen ja Ritva Siuro. Myös toiminnantarkastajiksi valittiin entiset, eli Paavo Leppänen ja Teija Jurvansuu. Hallituksen ulkopuolisena rahastonhoitajana toimii Aune Elolampi.

Kokouksen kaukaisimmat osanottajat olivat Amerikasta: veljekset Eino ja Mauri Gunnari Auvinen puolisoineen. 

Virallisen osuuden päätyttyä osa kokousväestä siirtyi kesäteatterin katsomoon seuraamaan näytelmää "Aina oon veljee toivonut". 


Teksti ja kuvat: Marjatta Hänninen


Fiia ja Elisa Sirviö lauloivat kaksi laulua.

Pekka Auvista muistettiin sukupaidalla.